Grote uitslaande brand in leegstaand schoolgebouw Stompwijk

VIDEO & UpdateEen grote uitslaande brand heeft gisteravond het oude, leegstaande schoolgebouw van de Maerten van de Veldeschool aan de Doctor van Noortstraat in Stompwijk in de as gelegd. 

Volledig scherm
De vlammen slaan uit het dak van de voormalige school. © Regio15.nl

De brandweer rukte met groot materieel uit, waarbij er ook hulp uit Zoetermeer en Honselersdijk kwam. De vlammen sloegen algauw uit het dak en de forse rookontwikkeling was tot in Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp zichtbaar. Het was te gevaarlijk voor de brandweerlieden om het pand binnen te gaan. ,,Het gebouw miste al wat muren en plafonds”, laat de brandweer weten. ,,Vandaar dat we alleen vanaf de buitenkant konden blussen.” Omdat de vlammen al in het dak waren geslagen was het gebouw niet meer te redden. ,,Vanwege de veiligheid is er voor gekozen om het pand plat te gooien.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit. De wijkagent geeft aan dat er vaak jeugd rondhangt in het leegstaande pand. Bij omwonenden doen de vermoedens dan ook ronde dat jongeren verantwoordelijk zijn voor de brand. 

Niet meer in gebruik

De brandweer riep omwonenden die de brand konden ruiken op om ramen en deuren gesloten te houden en het ventilatiesysteem van hun huis uit te zetten.  Het schoolgebouw was sinds vorige maand buiten gebruik. Toen verhuisden de leerlingen van de Maerten van de Veldeschool naar het Kulturhus in Stompwijk.

Volledig scherm
De brandweer probeerde de vlammen van buiten af onder controle te houden. © District8

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag