Volledig scherm
© Frans de Best

Haaglandia moet zonder doelen spelen

Trainer Maurizio Ceccucci van de Rijswijkse voetbalvereniging Haaglandia heeft gisteravond met zijn spelersgroep zonder doelen moeten trainen. Eerder op de dag zijn deze door de gemeente verwijderd.

Quote

De gemeente speelt voor eigen rechter en dat mag niet

Richard van der Zwan

,,Wij zijn tot deze maatregel overgegaan, omdat Haaglandia illegaal gebruik maakt van de velden. Er is namelijk geen huurovereenkomst meer'', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Oplossing
Financieel wethouder Dierdorp besloot eerder geen nieuwe gebruikersovereenkomst te verlenen. De reden was het slechte perspectief op een oplossing voor de financiële problemen voor Haaglandia. Advocaat Richard van der Zwan is verbaasd over de maatregel die de gemeente Rijswijk heeft genomen. ,,De gemeente speelt voor eigen rechter en dat mag niet'', aldus Van der Zwan. ,,We hebben dan ook onmiddellijk een brief gestuurd waarin we hebben aangegeven dat de doelen binnen 24 uur weer op het complex moeten staan. Gebeurt dit niet, dan spannen wij een kort geding aan. Een verhuurder kan niet zomaar tot handelen overgaan in een conflictsituatie. Dat is aan de rechter om te doen. Ik had niet verwacht dat de gemeente zich zo hard zou opstellen.''

Overigens mag Haaglandia wel gebruik blijven maken van de kantine en de kleedruimtes, omdat de club de eigendomsrechten bezit.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag