Volledig scherm
London Heathrow gaat het systeem van het Haagse bedrijf Robin Radar Systems gebruiken om illegale drones uit het luchtruim te weren. © EPA

Haags bedrijf helpt Brits vliegveld Heathrow van illegale drones af

Het Britse vliegveld London Heathrow gaat een beveiligingssysteem van het Haagse technologiebedrijf Robin Radar Systems gebruiken om illegale drones uit het luchtruim te houden. 

Heathrow moest in het verleden al een paar keer het vliegverkeer stilleggen vanwege een of meer drones rond haar landingsbanen. Duizenden mensen liepen daardoor vertraging op. Het anti-drone systeem van het Haagse bedrijf speurt met een radar het luchtruim af en geeft vliegvelden direct een seintje als iets gevonden wordt. De radar is ook in staat om de drone-piloten zelf te vinden en hun locatie door te geven. Zo moet de drukste luchthaven van Groot-Brittannië dronevrij blijven.  

Directeur Siete Hamminga van Robin Radar Systems is verheugd dat Heathrow de technologie van zijn bedrijf gaat inzetten en denkt dat ‘dit kan bijdragen aan de veiligheid en beveiliging van passagiers en luchtvaartmaatschappijen’. 

Activistengroep Extinction Rebellion dreigde vorige zomer nog om het vliegverkeer te stremmen door met drones te vliegen in de buurt van Heathrow. Daarmee wilde de activisten voorkomen dat het vliegveld verder zou uitbreiden. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag