Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Haags nazorgproject suïcide in steeds meer andere gemeenten gekopieerd

Een in Den Haag bedacht project waarbij mensen die een mislukte zelfmoordpoging hebben gedaan, worden ondersteund om hun leven weer op te pakken,wordt steeds meer in andere gemeenten ingezet.

Bij SuNa (suïcidenazorg) werken instellingen voor geestelijke gezondheidszorg samen met de spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen en andere zorgaanbieders in de stadswijken. Een speciale casemanager zorgt ervoor dat iemand de zorg krijgt die nodig is. In meer dan de helft van de zaken van mensen die via deze methode zijn geholpen, was er al een psycholoog of psychiater ingeschakeld om hulp te verlenen. Dankzij SuNa kan zo’n behandeling snel weer worden opgepakt.

Volwassenen

SuNa is begonnen voor jongeren, maar wordt sinds een paar jaar ook aan volwassenen gegeven, al ruim 300 keer in twee jaar. Na Den Haag zijn buurgemeenten aangesloten bij het project. Vorig jaar is ook in Rotterdam beginnen met het werken volgens de Haagse methode.

Mensen die in hoge psychische nood verkeren en met suïcidegedachten spelen, kunnen altijd 113.nl bereiken, telefonisch op 0900-0113.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag