Ondernemer Danny Frietman haalt buitenlandse bedrijven naar Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Danny Frietman haalt buitenlandse bedrijven naar Den Haag. © Daniella van Bergen

Haags vuur leidt tot winnen Persoonlijkheidsprijs

Ondernemer Danny Frietman kreeg onlangs The Personality Award 2018 van gemeente Den Haag uitgereikt. Die prijs heeft hij vooral aan zijn vrouw en zijn liefde voor de Hofstad te danken.

Quote

Het moet een klein vermogen hebben gekost om mij m'n vwo te laten halen

Danny Frietman

De meeste Hagenaars krijgen slechts op eigen aanvraag aan een sobere balie van een stadsdeelkantoor een verklaring omtrent gedrag uitgereikt. Ondernemer Danny Frietman ontvangt zo'n 'verklaring' persoonlijk uit handen van de wethouder tijdens een met muziek en champagne omlijst feestje in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Hoe kreeg Frietman het voor elkaar om de zogenoemde Personality Award 2018 in de wacht te slepen?

Danny Frietman (47) straalt van oor tot oor. Hij beschouwt het winnen van de 'Personality Award', een plaatje glas in een metalen houder op een houten sokkel, als een geweldige blijk van waardering voor zijn talent. Frietman verkoopt Den Haag aan buitenlandse bedrijven. Volgens de gemeente doet hij dat gepassioneerd en succesvol. Zo haalde hij het Indiase blockchainbedrijf Krypc en het internationale congres 'Mobile 360 Privacy and Security' naar de stad.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag