Hotels in Den Haag, zoals het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen, zitten leeg. De verliezen zijn enorm en kunnen niet later in het jaar worden ‘ingehaald’.
Volledig scherm
PREMIUM
Hotels in Den Haag, zoals het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen, zitten leeg. De verliezen zijn enorm en kunnen niet later in het jaar worden ‘ingehaald’. © Fred Leeflang

Haagse bezoekerseconomie lijdt miljoenenverlies: ‘Veel banen staan op de tocht’

Het coronavirus deelt zware klappen uit aan de Haagse economie. Met name de bezoekerseconomie, die door de crisis volledig is stilgevallen, lijdt grote schade. Die loopt in de honderden miljoenen. Om de economie uit het slop te halen, heeft The Hague & Partners een plan opgesteld. 

  1. Gevreesde tsunami bijstandsgerechtigden blijft uit: Den Haag doet het beter dan andere grote gemeenten
    PREMIUM

    Gevreesde tsunami bijstands­ge­rech­tig­den blijft uit: Den Haag doet het beter dan andere grote gemeenten

    De gevreesde tsunami van nieuwe bijstandsgerechtigden in Den Haag door de coronacrisis is tot opluchting van de gemeente uitgebleven. Het aantal Hagenaars met een uitkering is in de eerste helft van dit jaar zelfs licht afgenomen. Door een unieke samenwerking met 12 uitzendbureaus hoopt de gemeente meer mensen die door corona zonder baan zijn komen te zitten snel aan werk te helpen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag