Haagse binnenstad afgezet met vrachtwagens en verkeer loopt compleet vast wegens boerenprotest

VIDEODe binnenstad van Den Haag is vanochtend vroeg afgezet door de politie met onder meer grote vrachtwagens vanwege het boerenprotest dat vandaag plaatsvindt op het Malieveld. Demonstranten die richting Den Haag komen op hun tractor, wordt geadviseerd om bij het Cars Jeans Stadion te parkeren. 

De afsluitingen zijn om ervoor te zorgen dat de boeren op hun tractoren er niet door kunnen. De demonstranten wilden in eerste instantie met honderden tractoren de Haagse binnenstad inrijden, maar na spoedoverleg met de gemeente werd besloten dat er 75 trekkers op de verharde wegen bij het Malieveld geparkeerd mogen worden. 

Op een foto van ANWB is te zien dat het verkeer in Den Haag ook compleet vastloopt. Wie vanochtend in de Haagse binnenstad wil komen, ervaart complete chaos. 

 Niet alleen in de Haagse binnenstad, waar auto's werden omgeleid en aan het einde van de Utrechtsebaan door de faciliteiten rondom het parkeren rond het Malieveld, maar ook daarbuiten. Zo reed vanmorgen vroeg al een colonne van tientallen tractors over de A12, A28 en A2 richting Den Haag. Dit had tientallen kilometers file tot gevolg. 

Volledig scherm
Wegen naar de Haagse binnenstad werden vanochtend afgesloten met vrachtwagens vanwege de boerendemonstratie op het Malieveld vandaag. © VRPress

Trams

Ook het openbaar vervoer ondervindt onderlast van de al vroege afzettingen en komst van demonstranten. Zo rijden tram 1 en 6 met vertraging door enorme drukte. Bussen 24, 27 en 29 rijden om. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (11%)
1356 stemmen