Volledig scherm
Het nieuwe bier van Eiber Bier: Koffie Dick. © Louise Boonstoppel

Haagse brouwer komt met koffiebier

Een nieuw Haags biertje combineert het beste van twee werelden: koffie en bier. Koffie Dick is voortgekomen uit een samenwerking tussen het lokale Roast Factory en Eiber Bier en er zijn slechts 1500 flesjes beschikbaar.

,,Het begon eigenlijk als grap”, zegt Jasper van den Burg, brouwer van Eiber Bier. ,,We raakten geïnspireerd door een plaatselijke koffietent waar je de dag begint met een bakkie en eindigt met een biertje. Dat zou Dick ook doen, een door ons verzonnen personage. We besloten beide geneugten te combineren en uit te brengen in een nieuw biertje. Na maanden brouwen vonden we de perfecte balans: 5 procent fruitige, koude koffie in een hoppig en blond tarwebier."

Vanaf september ligt Koffie Dick in een gelimiteerd aantal winkels.  Eerder bracht Eiber Bier De Baron op de markt; een bier geïnspireerd op het Haagsche Hopje. 

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag