Volledig scherm
PREMIUM
Bas Steffens, Rob Pronk en Melbi Raboen (v.l.n.r.) vonden inspiratie voor hun voorspellingen in het bos. © robert van stuyvenberg

Haagse coryfeeën kijken in glazen bol

Welke amateurclubs kunnen zich opmaken voor een titelstrijd en wie strijden tegen degradatie? Bas Steffens (Forum Sport), Rob Pronk (Haagse voetbalhistorie) en Melbi Raboen (trainer) werpen een blik in de glazen bol.

Coach Melbi Raboen, momenteel zonder club, beoordeelt de prestaties van zaterdag-derdedivisionist Scheveningen als te wisselvalig. ,,Het team mag van geluk spreken dat de laatste drie wedstrijden zeven punten opleverden. Een club met zoveel middelen moet elk seizoen voor een periodetitel gaan", benadrukt hij. ,,Ik denk dat Scheveningen standaard een goede middenmoter in de derde divisie hoort te zijn. Uiteindelijk gaat de ploeg van coach John Blok daar ook wel eindigen. Het eerste duel met Jong Volendam is een sleutelwedstrijd als het gaat om aan- of afhaken bij de middengroep", werpt Bas Steffens, coach van Forum Sport, een eerste blik in de glazen bol.

De vijfde plek van hoofdklasser FC 's-Gravenzande verrast Rob Pronk, bedenker van dehaagsevoetbalhistorie.nl: ,,Zeker als je de slechte seizoensstart in ogenschouw neemt." Steffens had vooraf wel een goed gevoel over de Westlanders. ,,De kern van de spelersgroep speelt al langer samen. Het was fysiek al een sterke selectie en heeft aan ervaring en kwantiteit gewonnen."

De negende plek voor nieuwkomer in de hoofdklasse SV Nootdorp vindt Raboen knap. ,,Voor handhaving worden de eerste vijf wedstrijden na de winterstop wel heel belangrijk."

In de eerste klasse is Bas Steffens met Forum Sport terug te vinden op de vierde plek. ,,Daar is de hand van de trainer zichtbaar", complimenteert Pronk zijn tafelgenoot. ,,Hij kan uitstekend met jonge spelers werken." Raboen: ,,Blijft Forum Sport vierde, dan komt het in aanmerking voor een vervangende periodetitel."

Westlandia gaat zich volgens de drie kenners handhaven in de middenmoot. Competitietegenstander Te Werve moet volgens Raboen schaven aan de organisatie en discipline. ,,In de eerste klasse komt meer kijken dan een ruim budget. Dat heeft de concurrentie namelijk ook." Komt Vitesse Delft niet van de dertiende plek af, dan wachten in juni nacompetitiewedstrijden. ,,We speelden in de derde wedstrijd tegen Vitesse Delft en toen kreeg ik niet het idee dat de ploeg het zo lastig ging krijgen", aldus Steffens.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag