Volledig scherm
De vermagerde dieren stonden op een stuk land dat niet geschikt was voor hoefdieren. © Dierenbescherming

Haagse dierenbeul valt in herhaling

Een Haagse vrouw die al diverse keren voor rechter heeft moeten verschijnen wegens dierenmishandeling en -verwaarlozing, is opnieuw in de fout gegaan.

Volledig scherm
De verwaarloosde dieren. © Dierenbescherming

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft, naar nu pas bekend is gemaakt, donderdag 6 november twee pony's en een paard weggehaald in Zoeterwoude omdat de beesten waren vermagerd en slecht gehuisvest.

Bij een controle, na een tip die was binnengekomen bij de LID, trof de inspecteur twee vermagerde pony's aan op een stuk land dat niet geschikt was voor het houden van hoefdieren. Bovendien hadden ze onvoldoende te eten en was er geen beschutting voor de beestjes te vinden.

De eigenaresse kreeg de gelegenheid om de situatie te verbeteren, maar dat leverde niks op. Toen de inspecteur weer kwam kijken, bleek zelfs dat er een paard bij was gekomen. De maat was vol en de dieren zijn in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken - in beslag genomen.

Veilig opvangadres
De edele viervoeters zijn, zo meldt de Dierenbescherming, overgebracht naar 'een veilig opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen'. 'Ik ben enorm blij dat deze dieren nu eindelijk een welverdiende warme stal en goed voer krijgen', aldus de inspecteur.

Het is voor het eerst sinds 2011 dat de bekende Haagse dierenmishandelaar Quirine de K. weer van zich 'laat horen'. Destijds moest zij zich in hoger beroep verantwoorden voor een veronderstelde verwaarlozing van twee paarden langs het spoor op de grens van Den Haag en Voorburg. De dieren stonden in een dikke laag mest en modder, een goed nachtonderkomen was er niet. Verder beoordeelde het Openbaar Ministerie de omheining als potentieel gevaarlijk voor de paarden.

 1. Automobilist negeert stopteken en knalt na achtervolging tegen boom
  Play
  Video

  Automobi­list negeert stopteken en knalt na achtervol­ging tegen boom

  Een automobilist is vannacht gecrasht op de Crees Laseurlaan in Den Haag. Volgens calamiteitensite District8 gebeurde dat na een achtervolging door de politie. Agenten wilden de auto laten stoppen, omdat de bestuurder een gevangenisstraf van elf dagen had openstaan. Toen de politie de automobilist een stopteken gaf, ging hij er vandoor, waarna hij even later tegen een boom knalde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
 2. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

  Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

  Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag