Burgemeester Jan van Zanen maakt excuses voor het koloniale en slavernijverleden van de stad Den Haag tijdens de presentatie over een onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan van Zanen maakt excuses voor het koloniale en slavernijverleden van de stad Den Haag tijdens de presentatie over een onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van Den Haag. © ANP

Haagse elites profiteerden meest van slavernij: Oranje-Nassaus als ‘steunpilaren van kolonialisme’

Burgemeester Jan van Zanen heeft vorige week namens het gemeentebestuur excuses aangeboden voor het slavernijverleden van Den Haag. Is daarmee de lucht geklaard of moet er nog meer gebeuren? Als het aan historicus Gert Oostindie ligt, komt ook het koninklijk huis met een spijtbetuiging.

  1. Brandon kwam tekort als profvoetballer, maar werkte toch samen met Memphis: ‘Hij nam zelf contact op’
    PREMIUM

    Brandon kwam tekort als profvoet­bal­ler, maar werkte toch samen met Memphis: ‘Hij nam zelf contact op’

    Ondanks een handvol wedstrijden in het betaald voetbal heeft Brandon Tichem (28) nooit de top gehaald. Maar door vol in te zetten op zijn maatschappelijke carrière als influencer en agent in de modellenwereld komt hij nu alsnog geregeld in contact met grote sterren als Memphis Depay. ,,Ik kom toch nog op de mooiste plekken van de wereld. Monaco of Mykonos, bijvoorbeeld.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag