Volledig scherm
De foto ‘Rubber Identity’ werd uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award. © Richard Westerhuis

Haagse fotograaf wint prijs met badmutsfoto

Een foto van Haagse fotograaf Richard Westerhuis is door de Sony World Photography Awards uitgeroepen tot beste Nederlandse foto. Westerhuis won met zijn foto ‘Rubber Identity’, een portretfoto van een naakte vrouw.  

Volgens de jury heeft de Haagse fotograaf een fascinatie voor het menselijke gedrag en zoekt hij naar de kwetsbaarheden van zijn objecten. ‘De winnende foto illustreert zijn doel om zijn modellen uit comfortzones te lokken en kwetsbaar, bloot en intiem te laten voelen. De kijker krijgt dan een meer accurate perceptie van wie ze werkelijk zijn’, is het commentaar. 

Volgens Westerhuis laat hij met zijn winnende foto zien dat het haar van een persoon diep is verbonden met identiteit. De foto maakt deel uit van de gelijknamige serie Rubber Identity, waarbij het haar van het model wordt verborgen door vintage rubberen badmutsen. ‘De modellen zijn zichtbaar ongemakkelijk met de mutsen op, wanneer ze niet langer in staat zijn om hun eigen karakter te beïnvloeden door middel van hun haar.’

De winnende foto wordt getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in Londen van 18 april tot 6 mei.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag