Volledig scherm
Zo`n 35 procent van de verkoop bestaat uit buitenlandse kazen. © De Kaasspeciaalzaak

Haagse Kaasspeciaalzaak wint landelijke kaastitel

De Kaasspecialist aan de Fahrenheitstraat in Den Haag ontving maandag 7 maart de titel 'Beste Buitenlandse Kaasspecialist van Nederland'. Eigenaar Ed Boele en zijn personeel mogen deze titel twee jaar dragen.

Volgens Ed Boele gaat het om een belangrijke prijs: 'alleen gecertificeerde kaaswinkels mogen aan deze competitie meedoen' Dat betekent dat deze speciaalzaken al voldoen aan de hygiëne- en verheidsnormen. 

Iedere deelnemer krijgt tijdens de halve finale twee bezoeken van de vakjury en een mysteryshopper. De kaaswinkels die doorgaan naar de finale krijgen deze bezoeken nogmaals. ,,De juryleden kijken naar hygiëne, versheid, kennis van het personeel, enthousiasme, presentatie en assortiment," legt Boele uit.

Uitgebreid assortiment
Afgelopen maandag bleek dat hij en zijn personeel daar de beste in zijn wat buitenlandse kazen betreft. ,,Waarschijnlijk door ons uitgebreide assortiment en kennis. Onze kazen komen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Zwitserland en Scandinavië. We hebben ook eens Amerikaanse kaas geïmporteerd, maar dat wordt zo duur. Dat is niet zo interessant voor op de Nederlandse markt."

Ook is het interessant dat Boele zijn kazen zelf afrijpt in een affinageruimte die voor zijn klanten inzichtelijk is. ,,We kopen jong in en laten de kaas dan afrijpen tot het juiste verkoopmoment. We gooien niks klakkeloos de winkel in."

Lees meer over Ed Boeles expertise en de wedstrijd in AD Haagsche Courant van donderdag 10 maart.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag