Volledig scherm
Chef-kok Pierre Wind geniet van zijn zelfbedachte pestofrikandel. Nu te krijgen bij Cafetaria's Family en Foodmaster © FHC

Haagse kok Pierre Wind experimenteert met frikandellen: ‘Pestofrikandel is de grote winnaar’

PollBij cafetaria's Foodmaster en Family kun je vanaf nu de enige echte pestofrikandel krijgen. Deze snack is bedacht door de bekende Haagse kok Pierre Wind.  Na verschillende experimenten met een chocolade-, sinaasappel-, bier-, truffel- en pestovariant, is die laatste als winnaar uit de test gekomen. 

Volledig scherm
De pestofrikandel is gebaseerd op de frikandel speciaal, maar de toppings zijn toch net een beetje anders. © FHC

Chef-kok Wind kreeg van Goodlife Foods twee emmers vol met frikandellendeeg om eindelijk zijn langgekoesterde droom te kunnen realiseren. Wind wilde in de jaren 90 al frikandellen met smaakjes maken, maar dit lukte toen niet. ‘Ik probeerde het meermaals in mijn eigen keuken, maar ik kreeg geen frikandel die enigszins leek op de reguliere’, stelt Wind. Nu is het hem jaren later alsnog gelukt. 

De pestofrikandel is gebaseerd op de frikandel speciaal. Maar in plaats van mayonaise en ketchup heeft de chef-kok pestomayonaise gebruikt en zijn de uitjes ingeruild voor pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Niet alleen de toppings zijn veranderd, maar ook de smaak van de frikandel is aangepast. Tijdens de ontwikkelingsfase was het nog wel zoeken naar de juiste proporties. Na pogingen met drie verschillende degen kwam Wind uiteindelijk uit op de frikandel die nu bij de cafetaria’s in de vitrine ligt. 

Wie deze pestofrikandel wil proeven, zal langs moeten gaan bij de cafetaria’s Family of Foodmaster, want alleen daar zijn ze te vinden. 

Poll

Welke frikandel lijkt jou het lekkerst?

  • Chocoladefrikandel (3%)
  • Sinaasappelfrikandel (2%)
  • Pestofrikandel (54%)
  • Bierfrikandel (14%)
  • Truffelfrikandel (28%)
959 stemmen

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag