Volledig scherm
Jan Goeting © Goeting Art

Haagse kunstenaarsfamilie terug in de spotlight

Soms zit het kunstenaarsvak gewoon in je bloed. Dat blijkt maar weer uit de werken van de Haagse schildersfamilie Goeting. Vanaf morgen zijn de werken van de drie kunstenaars uit deze familie te bewonderen in Wassenaar. 

Jan Goeting, Catharina Goeting-Stultiëns en Joep Goeting zijn alle drie kort na elkaar overleden in de jaren tachtig. Ondanks hun vroegere internationale succes leken de kunstenaars even in de vergetelheid te geraken: de laatste expositie over de familie was in 1986 in de Pulchri Studio. Nu wordt de collectie van de Goetings echter nieuw leven ingeblazen.

Volledig scherm
Het kunstwerk van Jan Goeting werd in 2015 op het Elandplein geplaatst. © Google

Elandplein
Jan Goeting is het gezicht achter het kleurrijke kunstwerk op het Elandplein dat in 2015 werd onthuld, maar bijvoorbeeld ook de mozaïeken in de gevel van het hoofdkantoor van de ANWB zijn van zijn hand. Bovendien schilderde hij portretten van onder andere prinses Beatrix en prinses Christina. Zijn vrouw Catharina hield zich vooral bezig met het maken van schilderijen en wandkleden.

Volledig scherm
Het mozaïek op de gevel van het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag. © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De kunst van hun zoon Joep Goeting oogstte internationaal succes in de jaren zeventig. Momenteel is het werk van deze schilder en beeldhouwer te zien in het Haags Gemeentemuseum en het Museum in Los Angeles.

Opening
Morgen om 16.00 uur opent de Wassenaarse wethouder van Cultuur Inge Zweerts de Jong een expositie met werk van de Goetings in Raadhuis de Paauw. Tot 21 januari zullen de kunstwerken er te zien zijn. Meer informatie is te vinden op de website van All About Art.

Volledig scherm
Een kunstwerk van Catharina Goeting-Stultiëns © Goeting Art

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag