Hier in Soest is een klein deel van de begraafplaats ingericht voor islamitische graven. In de vier begroeide banen liggen allemaal kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier in Soest is een klein deel van de begraafplaats ingericht voor islamitische graven. In de vier begroeide banen liggen allemaal kinderen. © Robin Utrecht

Haagse moskeeën doen dringende oproep: ‘Maak eeuwigdurend begraven snel mogelijk voor overledenen’

De islamitische gemeenschap doet een dringend beroep op het Haags gemeentebestuur om eeuwigdurend begraven mogelijk te maken in Den Haag. Vanwege het coronavirus kunnen veel overleden moslims niet worden begraven in het land van herkomst. Ze werden massaal in koelcellen geplaatst totdat ze alsnog eeuwigdurend begraven kunnen worden. 

Volgens de moskeekoepels FIO en Siorh, die samen 59 moskeeën in deze regio vertegenwoordigen, heerst er op dit moment grote paniek binnen de islamitische gemeenschap omdat het vrijwel onmogelijk is geworden om een waardige uitvaart te realiseren voor hun dierbaren. De  islam schrijft voor dat overledenen binnen 24 uur begraven moeten worden op een plek met eeuwige grafrust. Maar in Den Haag is dat nu niet mogelijk. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag