Hier in Soest is een klein deel van de begraafplaats ingericht voor islamitische graven. In de vier begroeide banen liggen allemaal kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier in Soest is een klein deel van de begraafplaats ingericht voor islamitische graven. In de vier begroeide banen liggen allemaal kinderen. © Robin Utrecht

Haagse moskeeën doen dringende oproep: ‘Maak eeuwigdurend begraven snel mogelijk voor overledenen’

De islamitische gemeenschap doet een dringend beroep op het Haags gemeentebestuur om eeuwigdurend begraven mogelijk te maken in Den Haag. Vanwege het coronavirus kunnen veel overleden moslims niet worden begraven in het land van herkomst. Ze werden massaal in koelcellen geplaatst totdat ze alsnog eeuwigdurend begraven kunnen worden. 

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag