Volledig scherm
Archiefbeeld van de Volvo Ocean Race, nu The Ocean Race, toen het evenement in Scheveningen finishte. © Dick Teske

Haagse pitsstop bij The Ocean Race moet ‘keiharde centjes’ opleveren

De haven van Scheveningen dient in 2022 weer als start- en finishplaats van een etappe in de The Ocean Race, de opvolger van de Volvo Ocean Race. Dat laat wethouder Richard de Mos vandaag weten. 

De zeilrace komt voor de derde keer naar Den Haag. Vorig jaar diende de hofstad als finish van de hele race, maar bij de komende editie is dit niet het geval. Dan zullen de boten tijdens de race enkel aanmeren en later weer vertrekken bij Scheveningen. 

De Mos is trots dat het grootste watersportevenement ter wereld aanmeert in Den Haag. ,,We laten dé stad aan zee opnieuw schitteren met een indrukwekkend topsportevenement”, zegt hij. ,,Dit levert niet alleen vertier op, maar ook keiharde centjes. Mensen die de haven bezoeken, komen ook graag naar onze mooie binnenstad.”

Bezoekers

Den Haag was twee keer eerder gastheer van de Volvo Ocean Race, met een tussenstop tijdens de editie van 2014-2015 en de finish van de hele race tijdens de editie van 2017-2018. Op de finish vorig jaar kwamen meer dan 335.000 bezoekers en honderden journalisten af.

Ook de winnares van vorig jaar, de Haagse Carolijn Brouwer van het Dongfeng Racing Team, is blij met de terugkeer. ,,Het was een geweldige ervaring om de winst bij de vorige race te delen met zoveel vrienden, familie en fans. Ik kijk ernaar uit om weer mee te doen als de boten Den Haag binnenvaren in 2022.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag