Volledig scherm
Frits Wester is van de partij. © ANP

Haagse politiek in nieuwe talkshow van AD

Scherpe debatten en hilarische ontmoetingen. Dat is de bedoeling van de nieuwe talkshow Spuigasten van AD Haagsche Courant en Stichting Debatmeester.

Elke derde dinsdag van de maand nemen journalisten Ivar Lingen (Debatmeester) en Julia Broos (AD Haagsche Courant) voortaan in de centrale bibliotheek de actualiteit door met spraakmakende gasten.

Morgen laat Frits Wester (RTL Nieuws) zijn licht laten schijnen over de nasleep van de dramatisch verlopen jaarwisseling in Scheveningen. Als geen ander kan Wester uitleggen welke politieke krachten nu aan het werk zijn op het Haagse stadhuis. Is de positie van burgemeester Krikke nog wel houdbaar na de harde kritiek van de gemeenteraad?

Die vraag krijgen ook de fractievoorzitters Daniëlle Koster (CDA) en Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij). Hadden zij zelf niet aan de bel moeten trekken toen de vuurstapels in Duindorp en Scheveningen wel erg hoog werden?

Uren vergaderen

Willem Minderhout en Michel Rogier staan op de lijst voor de provinciale verkiezingen voor respectievelijk de PvdA en het CDA. Wat beweegt de twee Hagenaars om uren te vergaderen over provinciale politiek? Hadden zij niet veel liever in de Haagse gemeenteraad gezeten? Rogier werd landelijk bekend door een optreden in het tv-programma Zondag met Lubach. Als gemeenteraadslid viel hij op door zijn vrolijke manier van campagnevoeren. Dat politici meer doen dan vergaderen bewijst Elias van Hees van Groep de Mos. Hij is naast woordvoerder van zijn partij ook een verdienstelijk zanger. Hij komt dat live bewijzen. De Talkshow Spuigasten is morgen van 18.00 tot 19.00 uur in centrale bibliotheek op het Spui. De eerste drankjes zijn gratis. De talkshow is ook te zien op Den Haag TV.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag