Volledig scherm
De politie was met meerdere eenheden aanwezig om de boel te sussen. © Regio 15

Haagse PVV stelt vragen over ruzie in Turks stemlokaal

De Haagse PVV-fractie stelt vragen over ongeregeldheden gisteravond bij een Turks stembureau aan De Werf in Den Haag. De politie ontruimde het gebouw nadat voor- en tegenstanders in de Turkse verkiezingen flinke ruzie kregen.

Het was gisteravond de laatste avond dat Turkse Nederlanders konden stemmen voor de presidentiële- en parlementsverkiezingen. In het Haagse stemlokaal, één van de drie locaties waar in Nederland gestemd kon worden, ging het na het sluiten van de stembussen mis. Volgens een woordvoerder van de politie kwam er rond 21.45 uur een melding binnen over een ruzie tussen meerdere groepen. Er zouden op dat moment ongeveer honderd mensen op de locatie aanwezig zijn.

Volgens getuigen raakten aanhangers van verschillende partijen in conflict met elkaar. Volgens een woordvoerder van de politie is dit beperkt gebleven tot enkel verbaal geweld. Meerdere eenheden van de politie, waaronder een aantal hondengeleiders, kwamen ter plaatse om de orde te handhaven. 

Volgens de politiewoordvoerder had de particuliere beveiliging binnen in het gebouw de ruziemakers al snel uit elkaar weten te houden. De politie sommeerde de stemmers het pand te verlaten. De politie bleef daarna toezicht houden in de buurt omdat er signalen waren dat de groepen elkaar mogelijk in de omgeving zouden kunnen gaan opzoeken.

Raadsvragen

De Haagse PVV-fractie laat weten ontstemd te zijn dat er geen arrestaties zijn verricht. Raadslid Willie Dille vraagt of de gemeente bereid is te stoppen met het faciliteren van verkiezingen uit islamitische landen in de stad. "Den Haag importeert Turkse conflicten naar Nederland door het faciliteren van stembureaus en daar moet onmiddellijk mee gestopt worden. Islamitische gebruiken brengen islamitische toestanden met zich mee."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (11%)
1351 stemmen