Volledig scherm
Uitgebrande afvalcontainers in Duindorp. © Frank jansen

Haagse reljeugd fikt bijna 200 afvalcontainers af

In Den Haag is in twee weken tijd al voor bijna 700.000 euro aan ondergrondse containers in brand gestoken. Deze cijfers zijn zojuist bekendgemaakt door de gemeente.

Volledig scherm
Container in brand op de Kompasstraat met de Vuurbaakstraat Scheveningen. © District8

Bijna 200 afvalcontainers (prijs 3500 euro per stuk) werden prooi van vandalen. Volgens de gemeente werd Scheveningen het zwaarst getroffen door deze vorm van vernielzucht. Gevolgd door Escamp en Laak.

Den Haag heeft sinds bekend is dat de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen deze jaarwisseling afgeblazen zijn, te maken met reljongeren en brandstichtingen. Na dagen onrust in Duindorp breidden de problemen zich uit over de andere wijken. Vooral containers bleken een geliefd mikpunt. Ze werden in de brand gestoken of er werden vuurwerkbommen in geworpen.

Schroothoop

De gemeente laat de zwaar beschadigde afvalcontainers tot na de jaarwisseling staan. Het is nog niet duidelijk welke containers naar de schroothoop kunnen, en welke kunnen worden opgelapt. Behalve de afvalbakken, vlogen ook veel auto’s en scooters in de brand.

De politie gaf gisteren beelden vrij van reljongeren die op drie december een vuurwerkbom onder de bus van de ME gooiden. Bekijk het hier. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag