Volledig scherm
Beelden uit de video © Geenstijl

Haagse skateboarder duwt vrouw van trap

Een Haagse skateboarder heeft gistermiddag zonder pardon een vrouw van een trap gegooid. Hij geeft haar een enorme duw. Ze kukelt naar beneden en blijft vervolgens enkele tellen doodstil liggen. Van het incident verscheen gisteren een filmpje op internet dat talloze keren werd gezien en gedeeld. Maar spijt van het incident, heeft de skater niet. ,,Dan had ze maar niet in de weg moeten staan.''

Quote

Ze stond in de weg. Ik wou nog een mooie trick doen. Maar achteraf zeg ik: dan had ze maar niet in de weg moeten gaan

Het AD vond de skater gisteren op het Spuiplein, een steenworp afstand van de trap waar de Hagenaar van een jaar of zestien grofweg de vrouw van de trap duwde. Op het moment dat de verslaggever hem spot, kijkt hij met zijn skatevrienden net naar het filmpje dat nieuwssite Geenstijl.nl op de website heeft geplaatst. Hij heeft dikke pret. De herhaalknop wordt ingedrukt en weer gieren ze het uit. ,,Je wordt beroemd,'' lachen ze. En ze nemen nog een trekje van hun joint.

,,Het was niet de bedoeling dat ze zo hard zou vallen,'' geeft hij als verklaring. ,,Ze stond in de weg. Ik wou nog een mooie trick doen. Maar achteraf zeg ik: dan had ze maar niet in de weg moeten gaan.'' De vrouw stond niet geheel toevallig op het stoepje bij de trap. Direct erachter ligt de toegang tot een bedrijfsverzamelgebouw waar ze werkt. De stoep is smal en de skaters stonden hinderlijk in de weg. Ze vroeg of het clubje kon vertrekken. Dat ging op een beleefde manier,  zegt een jongen uit een ander skategroepje, die er gisteren ook bij was. ,,Maar dat was blijkbaar niet naar zijn zin,'' zegt deze jongen.

De politie kent inmiddels zijn identiteit. Ze hoopt dat de vrouw snel aangifte doet, zodat zij vervolgstappen kan ondernemen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag