Volledig scherm
Eva Stegeman © Jordi Huisman

Haagse Stadspenning voor violiste Eva Stegeman

Violiste Eva Stegeman heeft woensdagavond van wethouder Joris Wijsmuller (cultuur) de Haagse Stadspenning ontvangen. Zij kreeg die voor haar grote verdiensten voor het jaarlijkse Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag.

De uitreiking gebeurde tijdens het openingsconcert van dit jaarlijkse evenement dat de nieuwe naam Classical Encounters heeft gekregen. Het evenement duurt vijf dagen, maar in de aanloop ernaartoe zijn al op diverse locaties georganiseerd. Het college roemt de manier waarop Stegeman het initiatief heeft genomen voor het festival en al 15 jaar lang de artistieke leiding voert. ,,Ze vervult de hoofdrol bij het bedenken en samenstellen van het programma. Hierbij kiest ze niet alleen voor de bekende zalen, maar maakt ze ook gebruik van verrassende plekken als musea, winkels en de openbare bibliotheek.’’

Eva Stegeman (46) groeide op in Den Haag en studeerde er aan het Koninklijk Conservatorium. Als violiste bouwde ze een internationale carrière op. Niet alleen treedt zij als soliste op met ensembles en orkesten in binnen- en buitenland, ook is ze bij diverse gezelschappen dirigerend concertmeester. Verder is zij in heel Europa actief als jurylid bij viool- en kamermuziekconcoursen en doceert zij kamermuziek aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam.

Festival Classical Encounters duurt tot en met zondag 8 april. Als onderdeel daarvan zijn er komende zaterdag concerten op landgoed Duivenvoorde in Voorschoten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7325 stemmen