Volledig scherm
Jeroen Eisinga © rv Museum Boijmans Van Beuningen

Haagse stadsprijs voor kunstenaar Jeroen Eisinga

Kunstenaar Jeroen Eisinga krijgt een tentoonstelling in het Kunstmuseum Den Haag. De expositie hangt samen met de Ouborg Prijs, de Haagse stadsprijs voor beeldende kunst die hij op 22 november in het museum krijgt uitgereikt door wethouder Saskia Bruines. 

Ook verschijnt die dag zijn ‘geïllustreerde roman’ Jeroen Eisinga - De maatschappelijke ladder. Die wordt in een oplage van 750 uitgegeven door kunstinstelling Stroom.

De publicatie en tentoonstelling maken deel uit van de prijs die Jeroen Eisinga krijgt. Aan de prijs is verder een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. Hij wordt maximaal eens per twee jaar en minimaal eenmaal in de vier jaar uitgereikt. De laatste winnaar was Christie van der Haak in 2015. Met de Ouborg Prijs wil de gemeente Den Haag haar waardering laten blijken voor kunstenaars die een 'bijdrage leveren aan het kunstklimaat in de stad en aan de (internationale) uitstraling daarvan'.

Electriciteitsfabriek

Van Hagenaar Jeroen Eisinga was eerder dit jaar een tentoonstelling met video-installaties te zien in de Electriciteitsfabriek. Bekend is zijn film, waarin hij zich laat bedekken door een zwerm van 150.000 bijen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag