Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Haagse taxichauffeur bedreigd met vuurwapen en geslagen door ‘klanten’ in Zoetermeer

Een Haagse taxichauffeur is vanmorgen mishandeld en bedreigd met een vuurwapen door twee mannen op de Rokkeveenseweg in Zoetermeer. De twee daders zijn nog voortvluchtig.

De daders stapten vanmorgen in de taxi bij het Centraal Station in Den Haag. Ze vroegen de bestuurder hen naar Rokkeveen in Zoetermeer te brengen. Vlak voor aankomst op de eindbestemming, op de Rokkeveenseweg Zuid in Zoetermeer, werd hij door de mannen gegrepen. Ze sloegen de bestuurder meerdere keren in zijn gezicht en dreigden met een vuurwapen. De klanten wilden niet betalen, sterker nog, ze wilden geld hebben van de chauffeur. In de hoop dat iemand hem zou horen drukte de chauffeur langdurig op zijn toeter. De daders namen daarop de benen en gingen er zonder buit vandoor. De taxibestuurder bleef geschrokken en gewond achter. 

De daders hebben beiden een slank postuur en zijn niet al te groot. ‘Een van hen is tussen de 20 en 25 jaar oud en heeft een getinte huidskleur’, meldt de politie zojuist. ‘Beide mannen droegen zwarte kleding en een zwarte muts.’

De politie roept getuigen op om zich te melden. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag