De zaak werd nader bekeken door de cybercrimeteams van de politie, toen Shirin Musa aangifte deed. ,,Je hoeft je niet te schamen als dit je overkomt, je bent gewoon opgelicht op een doortrapte manier.”
Volledig scherm
De zaak werd nader bekeken door de cybercrimeteams van de politie, toen Shirin Musa aangifte deed. ,,Je hoeft je niet te schamen als dit je overkomt, je bent gewoon opgelicht op een doortrapte manier.” © Frank Jansen

Haagse tieners en moeder (57) opgepakt voor oplichten van prominente bestuurders via WhatsApp

Twee Haagse jongens (van 17 en 18 jaar oud) en een 57-jarige Haagse vrouw zijn aangehouden op verdenking van WhatsApp-hacking en zogenoemde vriend-in-noodfraude, meldt de politie. Het trio zou vooral accounts van prominente mensen in het openbaar bestuur hebben gehackt en daarbij 100.000 euro buit hebben gemaakt. Ook vond de politie bij een doorzoeking een vuurwapen bij één van de drie. 

 1. OM: ‘In drugslab midden in Mariahoeve werd naar schatting 100 kilo pure cocaïne verwerkt’

  OM: ‘In drugslab midden in Mariahoeve werd naar schatting 100 kilo pure cocaïne verwerkt’

  875 liter aceton en 200 kilo caustic soda. Alles wijst er volgens het OM op dat er in een woning aan de Jadehorst flink wat drugs werden geproduceerd. ,,De lege verpakkingen in de woning duiden erop dat er naar schatting 100 kilo pure cocaïne moet zijn verwerkt.” De 33-jarige Colombiaan, die tijdens een politie-inval in de woning werd aangehouden, hoorde vandaag twintig maanden cel tegen zich eisen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Vmbo-leraar wint Beat The Champions: ‘Wat ik kan bereiken, kunnen mijn leerlingen ook’
  Play

  Vm­bo-le­raar wint Beat The Champions: ‘Wat ik kan bereiken, kunnen mijn leerlingen ook’

 2. Bestuurder van geramd busje aangehouden na uitschelden agenten
  Play

  Bestuurder van geramd busje aangehou­den na uitschel­den agenten

  3 maart

Den Haag