Volledig scherm
Politie bij liquidatie in Amsterdam-Noord. © anp

Haagse verdachte van liquidatie in Amsterdam langer vast

De 34-jarige Hagenaar die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een liquidatie in Amsterdam-Noord blijft langer vast zitten. Zijn hechtenis is, net zoals die van een 41-jarige medeverdachte uit Hilversum, met negentig dagen verlengd. Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

De Hagenaar wordt verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid voor de moord op Reduan B., de broer van de kroongetuige in de Mocro-maffiaoorlog. De man uit Hilversum wordt verdacht als vermoedelijke schutter.

Eerder werden twee andere verdachten in de zaak vrijgelaten, onder wie een 34-jarige vrouw uit Wassenaar die samenwoonde met de Haagse verdachte. De andere verdachte, een 31-jarige plantenkweker uit De Lier, zat begin deze maand in hechtenis. Ook hij werd eerder vrijgelaten.

Kroongetuige Mocro-maffia

De 41-jarige Reduan B. werd op 29 maart in zijn bedrijfspand neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Een week daarvoor was bekend geworden dat zijn broer Nabil optreedt als kroongetuige in de juridische strijd tegen de zogenoemde Mocro-oorlog, criminelen die in verband worden gebracht met tal van liquidaties in de onderwereld.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag