Volledig scherm
Haagse volkszanger John West begon zijn zangcarrière toen hij bij wijze van grap meezong met après-ski-muziek. © archieffoto

Haagse volkszanger John West viert jubileumfeestje met Lange Frans, Wolter Kroes en Danny Froger

John West heeft wat te vieren. Twaalf en een half jaar geleden kwam namelijk zijn eerste single Weet wat je begint uit. De Haagse volkszanger pakt daarom groots uit met een feest in het Scheveningse Circustheater. 

Lange Frans, Wolter Kroes en Danny Froger zorgen voor een gastoptreden. Ook Mike Peterson  vergezelt John West op de planken. Haagse vriend en collega Peterson stond aan de weg van zijn carrière. West zong samen met hem voor het eerst serieus toen hij een feestje voor zijn 18e verjaardag gaf. 

John West is al jarenlang een gevierd artiest in het Nederlandstalige circuit. Hij groeide op in de Schilderswijk en zette zijn eerste stappen in de muziek tijdens zijn tienerjaren toen hij ook optrad als dj. De volkszanger begon met dance-, maar na een paar jaar stapte hij over naar après-ski-muziek. Daar begon West, bij wijze van grap, mee te zingen met de muziek die hij toen draaide. Sinds 2007 bracht West diverse singles uit, maar het eerste grote succes kwam in 2010 met het nummer Jouw Blik.  Hij haalde in 2015 de finale van de tv-talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen en trad in 2012 op als pauzenummer tijdens de concerten van de Toppers in de Amsterdam Arena.

Bekijk hier de clip van het nummer Jouw Blik (bron Youtube).

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag