Haagse wijk Laak vreest voor oorlog tijdens jaarwisseling: ‘Ik zie al weken onbekende jongens rondlopen’

VIDEOIn Laak wordt met vrees uitgekeken naar de jaarwisseling. Leo Dommanschet doet zijn koffiehuis voor het eerst die nacht op slot . Bewoners voelen dreiging en vinden dat de gemeente hen in steek laat.

 1. Jeanette (75) duikt water in voor aan ALS overleden vriendin Marleen (48): ‘Ik heb het haar beloofd’
  PREMIUM

  Jeanette (75) duikt water in voor aan ALS overleden vriendin Marleen (48): ‘Ik heb het haar beloofd’

  Marleen de Kat (48), moeder van twee kinderen en eigenaar van een succesvol bedrijfje, overleed drie jaar geleden in de bloei van haar leven aan de gevolgen van de zenuw-spierziekte ALS. Haar vriendin Jeanette de Brabander (75) beloofde haar plechtig nog één keer het water in te gaan voor A Local Swim om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar die vreselijke ziekte. Zaterdag is het zover.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag