Volledig scherm
De twee mannen en vrouw lieten een bloedspoor achter. © Opsporing Verzocht

Hagenaar (31) opgepakt voor fatale schietpartij in Schiedamse woning

De politie heeft vanochtend een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in een woning in Schiedam afgelopen december. Een Rijswijker (26) kwam daarbij om het leven. 

De politie liet gisteren weten op zoek te zijn naar nóg een man en een vrouw die mogelijk betrokken zijn. In opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werden gisteravond bewakingsbeelden getoond waarop drie verdachten zijn te zien. Zij verlieten na de schietpartij de woning. 

De politie heeft het vermoeden dat een van de drie gewond was, aangezien er een bloedspoor van ruim 400 meter buiten werd gevonden. 

Tweede verdachte

De Hagenaar die vandaag werd gearresteerd is de tweede verdachte die is aangehouden. Op 14 januari werd de 41-jarige bewoner van de woning in Schiedam opgepakt.  De politie denkt dat hij een van de twee mannen is die met de vrouw de woning verliet en op camerabeelden staat. 

Op 28 december werd hier een 26-jarige Rijswijker zwaargewond in de woning gevonden nadat er was geschoten. Hulpdiensten rukten uit, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed aan zijn verwondingen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag