Volledig scherm
De politie heeft een kaart gedeeld waarop de route is te zien waar de man heeft gelopen. © Politie.nl

Hagenaar (71) overleden na mishandeling op Willem de Zwijgerlaan, politie zoekt groep jongeren

De Hagenaar (71) die gisteren werd mishandeld op de Willem de Zwijgerlaan in Den Haag, is enkele uren daarna overleden in het ziekenhuis. De politie brengt dat vandaag naar buiten. Waarschijnlijk werd hij mishandeld door een groep jongeren van middelbareschoolleeftijd. 

De hulpdiensten werden gistermiddag rond vieren opgeroepen omdat de Hagenaar onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Treslongstraat. Hij werd gereanimeerd, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Enkele uren later kwam hij daar te overlijden.

De onwelwording bleek het resultaat te zijn van een mishandeling eerder op de dag door een groep jongeren op de Willem de Zwijgerlaan. Hij was daar aanwezig voor een afspraak en passeerde de groep. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is voor de politie onduidelijk. Wel is duidelijk dat hij daar was mishandeld. 

De man werd vervolgens opgevangen door omstanders en hij kon daarna naar huis. Zijn vrouw trof hem een uur later thuis echter onwel aan en belde de hulpdiensten.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de man en de mishandeling. De politie komt daarom graag in contact met mensen die iets van de mishandeling hebben gezien of een groepje jongeren heeft gezien rond 15.00 uur in de buurt van de Willem de Zwijgerlaan. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De plaats delict werd na de mishandeling door de politie afgezet. © Regio15

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag