Volledig scherm
© ANP XTRA

Hagenaar brak overvalpoging af, en rekende blikje Red Bull netjes af

Precies wanneer de caissière van een tankstation het geld uit de kassalade haalt, bedenkt overvaller Hagenaar Muhammet K. (25) zich. ,,Stop maar”, zegt hij. K. verlaat via een deur het kassagedeelte van de winkel en pakt een blikje Red Bull uit het schap, dat hij netjes wil afrekenen met een briefje van vijf. 

,,Het was een schreeuw om hulp”, verklaarde verdachte Muhammet K. de bizarre gebeurtenis in maart vorig jaar bij het tankstation. ,,Ik was de weg helemaal kwijt”, zei K. vandaag tegen de rechter in de Haagse rechtbank. Zijn voetbalcarrière zat door blessures in het slop en dat had tot psychische problemen geleid. Hij volgde al therapie, maar dat had onvoldoende effect. 

In de rechtszaal werden vandaag de camerabeelden uit het tankstation getoond. De Hagenaar komt de zaak binnenlopen met een moersleutel, loopt onrustig heen en weer, en springt na enkele pogingen over de balie, waarna de kassière het geld voor verdachte bijeen pakt. De officier van justitie vindt dat de verdachte niet gestraft hoeft te worden voor een overvalpoging, omdat de verdachte er zelf vrijwillig mee stopte. ,,Het lijkt erop dat hij uit zichzelf besloot het strafbaar feit niet af te ronden.”

Quote

Een depressie kan nare dingen met je doen

De officier van justitie meent dat de Hagenaar zich nog wel schuldig heeft gemaakt aan een bedreiging, door met de moersleutel heen en weer te lopen in de winkel van het tankstation. Daarvoor eist de aanklager een celstraf van twee weken, de tijd die de verdachte al in voorarrest zat. De officier houdt er in zijn strafeis rekening mee dat de Hagenaar last had van psychische problemen. ,,Een depressie kan nare dingen met je doen.”

Voetbalcarrière 

Na het incident in het tankstation heeft de Hagenaar zijn leven weer opgepakt en is hij niet meer met justitie in aanraking geweest. Hij wil zijn voetbalcarrière nog één kans geven. Lukt dat niet, dan gooit hij het over een andere boeg. “Ik ben een ambitieuze jongen, die het maximale uit zijn leven wil halen.”

Volgens zijn advocate kan helemaal niet van een overvalpoging gesproken worden. ,,Mijn cliënt had geen bivakmuts op, en droeg geen handschoenen.” Ze vindt dat de Hagenaar volledig vrijgesproken moet worden. 

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
830 stemmen