Michael Branth voor zijn horecadroom: Café Banka in de Bankastraat dat sinds het diep betreurde overlijden van uitbaatster Nel Schaap dicht is, met het karakteristieke terras op het zuiden en de serre.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Branth voor zijn horecadroom: Café Banka in de Bankastraat dat sinds het diep betreurde overlijden van uitbaatster Nel Schaap dicht is, met het karakteristieke terras op het zuiden en de serre. © Henriette Guest

Hagenaar Michael blaast iconisch Café Banka nieuw leven in: ‘Dit is zó gaaf, zo'n mooi café’

Horecaman en Hagenaar Michael Branth (45) heeft zijn droom voor elkaar: Café Banka in de Bankastraat uitbaten. Na het droevige einde vorig jaar van het iconische café toen de diep betreurde uitbaatster Nel Schaap overleed en volgens haar man Peter ‘de ziel er uit’ was, heeft Branth zijn zinnen erop gezet.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Wandelen door een levend prentenboek in Haagse voorstelling
  Play

  Wandelen door een levend prenten­boek in Haagse voorstel­ling

 2. Politie valt illegaal feest binnen in Den Haag
  Play

  Politie valt illegaal feest binnen in Den Haag

Den Haag