Volledig scherm
Station Den Haag Holland Spoor © ANP XTRA

Hagenaars beginnen petitie om ‘fietstunneltrap’ Hollands Spoor open te houden

Na de gemeenteraad maken ook omwonenden en de Fietsersbond Den Haag zich boos over de plannen van NS, Prorail en gemeente met station Hollands Spoor. Ze zijn een petitie begonnen  tegen het idee om de trappen naar de perrons in de fietstunnel af te sluiten. 

GroenLinks, D66 en PvdA lieten in september al weten dat zij willen dat de binnendoorweg richting treinen blijft bestaan. Nu zijn ook de Fietsersbond, bewonersorganisatie Buurtstation en Bewoners Overleg Leeghwaterkade, Fijnjekade en omgeving (BOLF) een petitie gestart om de sluiting van de trappen te voorkomen. NS, Prorail en gemeente gaan de sluiproute bij de opening van de nieuwe reizigerstunnel verwijderen omdat het lastig is deze af te sluiten met toegangspoortjes. Ook zouden de trappen zorgen voor onoverzichtelijke passagiersstromen in de tunnel. 

In de petitie stellen omwonenden echter dat het met de toenemende drukte onveilig is om alle reizigers naar de andere trappen te sturen. ,,De NS verwacht zelf meer reizigers de komende tijd op station Hollands Spoor. Als de trappen in de fietserstunnel afgesloten worden, is de consequentie dat deze extra mensen allemaal op dezelfde plek naar het perron moeten. Dat wordt vanzelf druk en onveilig. Ook moeten buurtbewoners in die situatie omlopen om bij hun fiets te komen.” De petitie is inmiddels 280 keer ondertekend. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag