Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Hagenaars die van het gas af willen kunnen geld van de gemeente krijgen

Hagenaars kunnen tot 500 euro krijgen van de gemeente als ze overstappen van koken op gas naar inductie en zelfs een bedrag tot 4500 euro als ze de woning gaan verwarmen met een duurzaam alternatief voor gas, zoals een warmtepomp of een warmtenet.

 1. VVD en Partij voor de Dieren geven strafwerk aan duurzaamheidswethouder Van Tongeren (GL)
  PREMIUM
  groen

  VVD en Partij voor de Dieren geven strafwerk aan duurzaam­heids­wet­hou­der Van Tongeren (GL)

  GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren (duurzaamheid) doet veel te weinig aan het verduurzamen van Den Haag. Jaar op jaar blijft subsidiegeld voor energiebesparing op de plank liggen, en ondanks een oorlogskas van tientallen miljoenen blijven nieuwe plannen uit. Die harde kritiek komt gelijktijdig van coalitiepartij VVD en de Partij voor de Dieren (PvdD) uit de oppositie.
 2. Vermiste Ashley (17) liep twee maanden geleden weg en zit nu mogelijk in onveilige situatie: 'Gekmakend’
  PREMIUM

  Vermiste Ashley (17) liep twee maanden geleden weg en zit nu mogelijk in onveilige situatie: 'Gekmakend’

  De 17-jarige Ashley Krieger is al meer dan twee maanden vermist. Volgens de politie bevindt het meisje uit Den Haag zich mogelijk in een onveilige situatie. Vrijdag 3 juni liep ze weg vanuit Leeuwarden, sindsdien ontbreekt ieder spoor. Haar moeder hoopt op een volgende stap in de zoektocht. ,,Elke dag is stressvol, eigenlijk gekmakend. Om niet te weten waar je dochter is, of ze in goede handen is.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag