Het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Johan Remkes  komt met nieuwe maatregelen in deze coronatijden.
Volledig scherm
Het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Johan Remkes komt met nieuwe maatregelen in deze coronatijden. © ANP

Hagenaars in acute financiële nood krijgen voorschot van gemeente

Den Haag verstrekt een voorschot aan inwoners die door de coronacrisis in acute financiële nood zijn gekomen. Dat schrijft de gemeente in een brief over alle nieuwe maatregelen die ze in deze crisistijd neemt.

Inmiddels heeft Den Haag aan zo’n honderd mensen in nood geld verstrekt. Ook zal Den Haag geen aanmaningen versturen naar huurders met een betaalachterstand. Zo nodig krijgen zij uitstel van betaling. Dat geldt eveneens voor pachters van gemeentelijke sportpanden en zwembaden. Aanbieders van zorgvoorzieningen  in Den Haag krijgen doorbetaald, ook al kunnen ze deze zorg momenteel niet leveren. 

Quote

De gemeente biedt maatwerk

Brief

,,Als huurders, contractpartijen of door ons ingeschakelde zzp’ers door de coronacrisis zó’n schade lijden dat ze het hoofd niet boven water kunnen houden, dan bieden wij in overleg hulp. De gemeente biedt maatwerk”, heet het in de brief. 

Kwetsbare groepen

Voor de kwetsbare groepen in Den Haag die vaak in groepslocaties worden opgevangen of verblijven, werkt de gemeente hard aan het realiseren van quarantaineplekken die geschikt zijn voor het opvangen van zieke en besmette personen. Het gaat dan onder meer om dak- en thuislozen en slachtoffers van huiselijk geweld.

Inmiddels is er een hotel met dertien kamers beschikbaar om als quarantaineplek te kunnen fungeren voor de vrouwenopvang en er zijn drie extra plaatsen gereserveerd  bij de stichting Noodhulp Haaglanden. Ook zijn er nu 87 extra plekken beschikbaar om de vraag vanuit dak- en thuislozen en andere groepen zoals arbeidsmigranten op te vangen.

Vouchers

Het Haagse stadsbestuur doet nadrukkelijk ook een beroep op verhuurders, financiële instellingen, sponsoren en inwoners van de stad. ,,Koop lokaal, in de buurt of online, en koop vouchers voor je kappersbezoek op een later tijdstip”,  schrijft het college. ,,Vraag geld voor reeds gekochte kaartjes niet terug of word vriend van een theater en steun zo een cultuurinstelling.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag