Volledig scherm
De juwelier in de Driebergenstraat. © Google Streetview

Hagenaars moeten jaar de cel in voor overval op juwelier

De overvalpoging duurde amper een minuut, maar de Hagenaars Romario K. (24), Abdirazak S. (21) en Oreza (19) zijn nu toch één jaar van hun leven kwijt. Op 8 juli probeerden ze  juwelierszaak Ros en Zoon in Den Haag binnen te dringen, maar dankzij verzet van de eigenaar kwamen ze er niet in.

De Haagse rechtbank veroordeelde ze vandaag tot een onvoorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. Daarbovenop krijgen ze ook nog zes maanden cel voorwaardelijk, die ze mogen uitzitten als ze na hun vrijlating weer in de fout gaan.

Op de vroege ochtend van 8 juli sprongen ze de eigenaar (69) in de nek, vlak nadat hij de zaak aan de Driebergenstraat had geopend. De man werd geslagen, maar wist de aanvallers toch weer op straat te duwen. Binnen een half uur was het trio door de gealarmeerde politie opgepakt.
Tijdens de strafzitting twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie (OM) tegen de oudste verdachte een onvoorwaardelijke celstraf van 16 maanden en tegen de twee anderen een onvoorwaardelijke celstraf van één jaar. De rechtbank heeft ze vanmiddag alledrie tot die gevangenisstraf veroordeeld.

Kapmes
De drie verdachten zeiden tijdens de strafzitting dat ze alleen maar de juwelierszaak hadden willen binnenglippen, om zonder geweld juwelen en sieraden mee te nemen. De politie vond naderhand echter een rugzak van een van de mannen, waarin een kapmes en een hamer zaten. Een van de mannen zei dat zijn broertje geld nodig had en dat hij daarom had meegedaan. De andere gaven geen motief.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag