Volledig scherm
© Thinkstock

'Hagenaars moeten luiers gaan scheiden'

Den Haag moet beginnen met het scheiden van luiers van het overige afval. Dat vindt de Haagse fractie van D66. In de Haagse wijk Leidschenveen wordt al een voorzetje gegeven.

In Leidschenveen staan naar aanleiding van stankoverlast sinds kort speciale bakken voor luierinzameling. Volgens D66-raadslid Anne Toeters is dit een mooie aanzet om in de hele stad te beginnen met het inzamelen en recyclen van luiers. ,,De noodoplossing die de gemeente treft tegen stankoverlast in de wijk biedt een mooi moment om structureel te beginnen met gescheiden luierinzameling en recycling in de hele stad'', vindt Toeters.

Volgens het raadslid scheelt hergebruik niet alleen geld, ,,maar het voorkomt ook dat er onnodige giftige stoffen vrijkomen als luiers de afvalverbrander in gaan.'' De partij haalt aan dat de normale verwerking van luiers via een verbrandingsoven schadelijk is voor het milieu.

D66 vraagt om een proef met de speciale afvalcontainers tijdens de zomermaanden, en hoopt met positieve resultaten het hele jaar luierbakken neer te kunnen zetten. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
6107 stemmen