Volledig scherm
Presentatoren Julia Broos en Ivar Lingen. © Daniella van Bergen

Hagenoten en Mitch in Talkshow Spuigasten

De talkshow Spuigasten belooft morgen weer heel bijzonder te worden. De presentatoren Ivar Lingen en Julia Broos praten in de Haagse bibliotheek onder meer over de lessen die Den Haag moet trekken uit het proces tegen de politiemensen die Mitch Henriquez in 2015 aanhielden. 

De dood van Henriquez leidde tot rellen in de Schilderswijk. Gaat de politie nu anders met verdachten om en voelen allochtonen zich nu wel met respect behandeld door de politie? Aan tafel: Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP, Fatima Faïd (raadslid van de Haagse Stadspartij) en Jorina Haspels, politieverslaggever van AD Haagsche Courant. Alle drie hebben zij de ontwikkelingen na de dood van Mitch op de voet gevolgd.

Aan tafel komt ook Paul van der Bas. De Hagenaar is lid van Forum voor Democratie. Wat betekent de zege van Forum voor Den Haag en hoe kijken jonge politici naar de komst van deze nieuwkomer? De Haagse raadsleden Mikal Tseggai (PvdA) en Damiën Zeller (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) praten mee.

Hagenoot

Hagenezen en Hagenaars moeten zich voortaan Hagenoten noemen, vindt de partij NIDA. Gezien de negatieve reacties lijkt het er op dat de meeste inwoners van Den Haag dat geen goed idee vinden. Politicus van NIDA in Den Haag, Cemil Yilmaz, is al voor heel veel lelijks uitgemaakt. Hij gaat in debat met raadslid Sebastiaan Kruis van de PVV over integratie en zijn term Hagenoten.

Captain Midnight komt zingen. De Haagse volkszanger maakt furore in binnen- en buitenland. In 2011 kwam hij al met de kraker Hagenees of Hagenaar.

De talkshow Spuigasten van Debatmeester en AD Haagsche Courant is dinsdag 16 april van 18.00 uur tot 19.00 uur in de centrale bibliotheek aan het Spui in Den Haag. De toegang en het eerste drankje zijn gratis.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1333 stemmen