Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Handhavingsactie Scheveningen levert beslagleggingen en boetes op

Bij een grootschalige handhavingsactie in Scheveningen hebben de gemeente, politie, openbaar ministerie, brandweer, marechaussee, douane, Stedin, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de Belastingdienst de handen ineengeslagen. Het leverde onder andere beslagleggingen en boetes op.

De partijen controleerden horecapanden, bedrijfspanden en woningen naar aanleiding van meldingen van inwoners en ondernemers over overlast, misstanden en criminele activiteiten. In totaal zijn er 13 horecazaken gecontroleerd. In 2 zaken was het kasboek niet in orde en in 11 zaken waren er geen juiste vergunningen. De belastingdienst pakt dit verder op.

Bij een voertuigcontrole constateerde Belastingzaken 32.500 euro aan achterstallige rekeningen. 14 voertuigen werden in beslaggenomen. Ook werd een Hagenaar opgepakt omdat hij slagwapens in zijn auto had liggen. In totaal werden er 58 bekeuringen uitgeschreven voor het niet betalen van parkeergeld.

Bij de controle van 14 woningen ontdekte de Haagse Pandbrigade een illegale woningsplitsing. Ook bleken 9 huurders veel te veel te betalen aan huur voor hun woning. Het huurteam gaat controleren of het klopt met wettelijke regels.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
5377 stemmen