Volledig scherm
Dinner in the Sky' naar Nederland - Fotomontage © Fotomontage Hans Van Kralingen

Hangend in de lucht van kaviaar en zeebaars smullen

Ruim honderd mensen eten en drinken komende vrijdag tijdens 'Dinner in the Sky' op 50 meter hoogte in Wassenaar. ,,Het wordt één groot feest."

Volledig scherm
Dinner in the Sky' © RV

Het menu ziet er, met onder meer zeebaars, gerookte zalm en kaviaar van limoen, heerlijk uit. Maar krijg je daar, hangend in de lucht, wel een hap door je keel?

Organisator Ron Schouten van promotiebureau Belafonte Event Group begrijpt de vraag. Hij hoort van veel mensen dat ze 'Dinner in the Sky' best eng vinden. ,,Om eerlijk te zijn, ik heb zelf ook hoogtevrees. Maar ik wilde het toch een keer meemaken en ben vorige maand in Brussel omhoog geweest."

En? ,,Het was werkelijk fantastisch!"

Quote

Ik heb best wel wat gekke dingen in mijn leven gedaan, maar dit staat bovenaa

Ron Schouten

Vastgesnoerd
Ondanks zijn aanvankelijke angst genoot Schouten van het eten, het drinken én het uitzicht. ,,Je wordt zo goed vastgesnoerd dat je geen kant op kunt. Ik heb best wel wat gekke dingen in mijn leven gedaan, maar dit staat bovenaan."

Vrijdag gaan er in Wassenaar ruim honderd gasten op 50 meter hoogte aan tafel. Dat gebeurt in vijf sessies: drie diners, een lunch en een high wine. Per keer kunnen er 22 mensen aanzitten. Ze betalen respectievelijk 250 en 125 euro. De 'durfals' die met een hoogwerker naar boven gaan, krijgen niet alleen een viergangenmenu met uitzicht. Chefkok Marc Smeets vertelt aan tafel ook over de gerechten en er gaat zelfs een dj mee naar boven. Schouten: ,,Het wordt één groot feest. In Brussel werd er geklapt, gejuicht en gezongen."

Het idee van het dineren op hoogte is een Belgisch initiatief en heeft zich uitgebreid naar liefst 59 landen. Wassenaar heeft voor het grote publiek de primeur voor Nederland. Er wordt op het terrein van Kasteel de Wittenburg aan alles gedacht. Schouten: ,,Het gebied onder de tafel wordt afgezet. Stel dat een gast zijn mes laat vallen. Dan krijgt hij gewoon een nieuwe en we hoeven niet bang te zijn dat er beneden iemand wordt geraakt."

Schouten verwacht dat de primeur in Wassenaar veel enthousiasme teweeg zal brengen en dat er meer vraag zal komen. ,,Elk concept is bespreekbaar. Vergaderen in the sky, kerstmis in the sky, concert in the sky, je kan het zo gek niet bedenken." Er zijn vrijdag nog een paar plekken vrij aan tafel.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag