Volledig scherm
Hans Willink is zichtbaar aangedaan door het onverwachte eerbetoon © Bas van den Berk

Hans Willink ontvangt Haagse Sportpenning voor steun aan gehandicapten

Het was een emotionele zaterdagochtend voor Hans Willink. Voor zijn inzet en verdiensten voor de gehandicaptensport, ontving hij op 25 mei de Haagse Sportpenning van de gemeente Den Haag. 

Als voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten probeert Hans om mensen met een handicap aan het sporten te krijgen of ze erbij te ondersteunen. Ook is hij toernooidirecteur van het Vegro The Hague Disability Darts Invitational, het grootste paralympische dartstoernooi ter wereld.

De Stichting houdt zich op verschillende manier bezig met het stimuleren van gehandicaptensport in Den Haag. Bijvoorbeeld door het introduceren van rolstoelhandbal en het bijdragen aan de ontwikkeling van schaatshulpmiddelen. Tevens reikt de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten jaarlijks de Wouter Duinisveld Award uit, de Haagse sportprijs voor gehandicapten.

De Sportpenning werd uitgereikt aan Hans Willink door Maartje Maarleveld, sportconsulent van de gemeente Den Haag. Zij verving wethouder Richard de Mos, die wegens privéomstandigheden niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag