Volledig scherm
Happy Tosti aan de Korte Poten. Foto ter illustratie. © Daniella van Bergen

'Happy Tosti' in de race voor Beste Start-up 2017

Het Haagse 'Happy Tosti' is in de race voor de Beste Start-up van 2017. Het sociale restaurantje heeft mensen met een arbeidsbeperking in dienst. De twee andere genomineerden zijn Matt Sleeps en Jutter Speijs.

Het gaat goed met Happy Tosti, opgericht door Sam Holtus en Jasper Kool. De lunchroom serveert voornamelijk tosti's, maar ook soepen, yoghurt en andere producten. Happy Tosti is bekend omdat ze, naast hun gebruik van voornamelijk biologische producten, bijna alleen maar werknemers in dienst hebben met een arbeidsbeperking.  In twee jaar tijd zijn er drie vestigingen geopend van het sociale lunchrestaurant in Den Haag, Leiden en Hoofddorp. De eerste zaak was die aan de Korte Poten in Den Haag.

Retailer

Om deze reden is Happy Tosti genomineerd voor de Beste Start-up Award van 2017. De award valt binnen het concept 'Retailer of the Year Nederland'. De ABN AMRO organiseert sinds 2014 de Beste Start-up Award: winkelconcepten die minder dan drie jaar bestaan komen in aanmerking voor deze prijs. Een onafhankelijke jury beoordeelt de start-ups. Ze kijken naar de originaliteit en het bestaansrecht. Op basis hiervan worden drie startups geselecteerd. Dit jaar zijn dat Happy Tosti, Matt Sleeps en Jutter Speijs. Jutter Speijs is een onbemande "Food Market" die gasten de mogelijkheid biedt in een hotel zelf producten te kunnen pakken, bereiden en afrekenen. Matt Sleeps is een innovatieve, online start-up met één matras die de ouderwetse matrassen industrie wil veranderen.

Op de start-ups kan gestemd worden via bestestartupaward.nl

De winnaar wordt op 14 september bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag