Volledig scherm
PREMIUM
Gommair en Anja Schouten hebben nog een voorraad van ongeveer 10.000 flessen. Deze wordt nu in de winkel en in kleine partijen met hoge kortingen verkocht. © Frank Jansen

'Hard werken en portie gezonde brutaliteit hebben ons ver gebracht'

Voor liefhebbers van wijn en gedistilleerd is de winkel van Anja en Gommair Schouten op de Haagse Prins Hendrikstraat al jarenlang een begrip. Na ruim 40 jaar houden ze er nu mee op.

Wat veel mensen niet weten, is dat de winkel maar een heel klein deel van hun werkzaamheden omvat. Het bedrijf Schouten bestaat al sinds 1865 en ging steeds over van vader op zoon. Vroeger stond Schouten vooral bekend als distillateur van eigen jenever, likeuren en advocaat. In de kelder van de winkel staat nog een prachtige distilleerketel en een heus drankorgel, die aan die 'goede oude tijd' herinneren. Eind jaren zeventig, toen het zelf distilleren door een prijsdumping niet meer rendabel was, gooide het bedrijf met Anja en Gommair aan het roer de boel om.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag