Hartenwens Anne Dries (79) komt uit: ritje in de zijspan

VideoAnne Dries was gisteren verre van vrolijk. Ze houdt niet van vroeg opstaan en het weer is ook nog eens druilerig. Als dat maar goed gaat. Er staat een motorrit gepland voor Anne, een 79-jarige bewoonster van woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk.

Volledig scherm
Motorrit 79-jarige mevrouw Dries © Fred Leeflang

Eenmaal in de zijspan van de Harley Davidson van Mark Oterdoom leeft Anne helemaal op. ,,Wat een geluid, man!”, zegt ze uitgelaten bij de eerste tussenstop. ,,Dat vind ik het mooiste.” De motor van Oterdoom stamt uit 1941 en is maar een paar jaar jonger dan Anne zelf.

Anne had vooraf gewaarschuwd dat haar motorrijder ‘wel een leuke vent’ moest zijn, anders zou ze helemaal niet meegaan. Gelukkig klikt het tussen de twee. Anne vraagt zelfs al snel aan Mark of ze bij hem voorop mag zitten in plaats van in de zijspan. Helaas gaat dat niet, veel te gevaarlijk.

Wens
Het woonzorgcentrum in Rijswijk probeert wensen van haar bewoners te vervullen. Vaak gaat het om een uitstapje naar Scheveningen of een behandeling van een schoonheidsspecialiste, maar de vraag van de dochters van Anne was wel een heel bijzondere. Of hun moeder nog een keer met de motor zou meekunnen?

Net als vroeger. ,,Ik zat bij mijn vader achterop”, vertelt Anne. ,,Niet altijd, hoor. Hij had het heel druk met zijn schildersbedrijf.”

Ze mag deze zaterdag mee met de Harley-Davidson Club The Oldtimers tijdens het jaarlijkse weekeinde voor de leden. De rit gaat naar Zevenhuizen. Een uurtje geniet Anne met volle teugen in de zijspan. Met de auto brengen haar dochters haar terug naar Rijswijk.

Volledig scherm
Motorrit 79-jarige mevrouw Dries © Fred Leeflang

In samenwerking met indebuurt Den Haag