Volledig scherm
HCC-aanvoerder Tonny Staal. © RV

HCC moet ondanks zege titel aan Excelsior'20 laten

CricketDe cricketers van HCC moeten de landstitel definitief aan Excelsior'20 laten. De Haagse runner-up won op De Diepput weliswaar met twee wickets (160 voor 8/157 all out) van de onttroonde Rotterdamse landskampioen VOC, maar de Schiedammers hadden geen enkele moeite met Dosti en pakten de derde titel in vier jaar tijd.

,,Jammer voor ons natuurlijk, maar Excelsior'20 speelt meer gedisciplineerd en verdient het in mijn ogen dan ook meer'', reageerde HCC-aanvoerder Tonny Staal. ,,Volgend seizoen moeten we er gewoon weer keihard voor gaan en door met deze groep.” Olivier Klaus pakte voor HCC drie wickets. Bharat Itagi had 46 runs, Matt Hay 35.

Nepsprieten

Stadgenoot HBS speelde vanwege het nog niet goedgekeurde, gerenoveerde eigen kunstgras op de nepsprieten van veld 2 van HCC. Tegen ACC ging het (voor wat betreft de 50 overcompetitie) nergens meer om. De 'Kraaien' incasseerden, in de vanwege de regen tot 44 overs ingekorte wedstrijd, 249 runs.

HBS kwam aan de hand van topscorer Navjit Singh (59) nog heel dicht bij het totaal van de Amsterdammers, maar verloor met vijf runs. De Voorburg Cricket Club, sinds vorige week veilig in de topklasse, kreeg bij het Amsterdamse VRA in 43 overs een score van 218 runs voor de kiezen. Het antwoord van VCC was ruim voldoende.

De bezoekers wonnen met drie wickets. Nic Smit bleef ongeslagen met 87 runs. Ook Philip Boissevain deed een duit in het zakje met 37 runs.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag