Conservator Hans Jacobi van het Penningkabinet bekeek in 2000 op 22 maart  naar de enig overgebleven gouden VOC-baar. Nog geen maand later was die gestolen.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Hans Jacobi van het Penningkabinet bekeek in 2000 op 22 maart naar de enig overgebleven gouden VOC-baar. Nog geen maand later was die gestolen. © ANP

Héérlijk: door rood licht rijden, of zo hard als je wilt, en nergens een bekeuring krijgen

Lieve RachelLeo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (9) waarin hij vertelt over het Den Haag van vroeger en nu. Deze week: Als medewerker bij het stafbureau Veiligheidszaken (VZ) van het toenmalige ministerie van CRM moest je van alle markten thuis zijn. 

  1. Hoe blijft ADO fysiek overeind in loodzware weken? ‘Ik leg energie in de duels zonder moe te worden’
    PREMIUM

    Hoe blijft ADO fysiek overeind in loodzware weken? ‘Ik leg energie in de duels zonder moe te worden’

    ADO Den Haag maakt zich op voor de return tegen FC Eindhoven. De ploeg van trainer Giovanni Franken wint het in de play-offs om promotie naar de eredivisie momenteel mede op fysieke kracht. ADO komt energiek en sterk voor de dag en de technische staf heeft er de laatste tijd veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat het elftal dat kan blijven volhouden. ,,IJsbaden, voedingsprogramma’s, we doen er alles aan om het herstel te bevorderen.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag