Conservator Hans Jacobi van het Penningkabinet bekeek in 2000 op 22 maart  naar de enig overgebleven gouden VOC-baar. Nog geen maand later was die gestolen.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Hans Jacobi van het Penningkabinet bekeek in 2000 op 22 maart naar de enig overgebleven gouden VOC-baar. Nog geen maand later was die gestolen. © ANP

Héérlijk: door rood licht rijden, of zo hard als je wilt, en nergens een bekeuring krijgen

Lieve RachelLeo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (9) waarin hij vertelt over het Den Haag van vroeger en nu. Deze week: Als medewerker bij het stafbureau Veiligheidszaken (VZ) van het toenmalige ministerie van CRM moest je van alle markten thuis zijn. 

  1. Het PEC Zwolle-scenario dreigt voor eersteklasser Die Haghe: ‘We willen wel, maar we kunnen niet meer’
    PREMIUM

    Het PEC Zwol­le-scenario dreigt voor eersteklas­ser Die Haghe: ‘We willen wel, maar we kunnen niet meer’

    Voor eersteklasser Die Haghe wordt het een helse klus om de nacompetitie om degradatie nog te ontlopen. De Hagenaars staan met nog drie wedstrijden te spelen dertiende op vier punten achterstand van de ‘veilige’ elfde plek. En trainer Wim de Jong vreest zelfs nog voor het PEC Zwolle-scenario, waarbij Die Haghe nog kan afzakken naar de ‘fatale’ veertiende plek met directe degradatie als gevolg. ,,Ik mis simpelweg te veel spelers.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag