Volledig scherm
Schietpartij in de Ruijsdaelstraat. © Regio15

Heftige beelden opgedoken van schietpartij in Schilderswijk

Op videowebsite Dumpert zijn vanavond beelden verschenen van de schietpartij van 15 mei in de Ruijsdaelstraat in de Schilderswijk. Op de video is te zien hoe een gevecht ontstaat en een van de betrokkenen meerdere keren om zich heen schiet.

Aan het begin van die woensdagavond kwam een groep jongeren met elkaar in conflict. Drie jongemannen van 18, 18 en 23 jaar zijn diezelfde avond nog aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij. Een andere jongen van 18 meldde zich bij het ziekenhuis met een schotwond. 

Schoten

Bijna een week later staan op Dumpert heftige beelden van de schietpartij. Een buurtbewoner heeft de groep jongens van een hogere etage duidelijk in beeld kunnen brengen. Negen jongeren, zo tellen we, beginnen aan elkaar te trekken. Dat escaleert: in een mum van tijd zijn de jongens met elkaar in gevecht en worden er rake klappen uitgedeeld.

In de Brueghelstraat trekt vervolgens een van de jongens een pistool. Er wordt minimaal negen keer geschoten in de richting van de Ruijsdaelstraat.

De politie zegt de beelden te hebben gezien en dat deze mee worden genomen in het onderzoek naar de schietpartij.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schietpartij in Den Haag

Wilde Westen in 070

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag