Volledig scherm
foto ter illustratie. © Emiel Muijderman

Held: Haagse vrouw in scootmobiel zet zelf achtervolging in op tassendieven

Twee jongens hebben gistermiddag tevergeefs geprobeerd een tas te stelen van een vrouw in een scootmobiel. Het 58-jarige slachtoffer uit Den Haag, zette zelf met de vierwieler de achtervolging in en slaagde erin haar tas terug te krijgen. 

De vrouw wilde net uit haar scootmobiel stappen in de Lunterenstraat in Den Haag toen de jongens de tas van haar pakten en wegrenden. Ze twijfelde geen seconde en zette gelijk de achtervolging in. In de Heelsumstraat konden buurtbewoners de 15- en 16-jarige jongen uit Delft inhalen en vastzetten. Daarna kon de politie de verdachten komen ophalen. 

Een andere omstander vond de tas van de vrouw in een portiek. De politie is bezig met een onderzoek. De vrouw heeft aangifte gedaan en de jongens zijn verhoord.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag