Volledig scherm
PREMIUM
Beza Solomon. © Remco Zwinkels

Helemaal blij met injera aan voet van de kerstboom

Aan tafelVan alle leuke dingen die Beza Solomon kan bedenken in de decembermaand is er eentje waarvan ze helemaal happy wordt: injera eten aan de voet van de kerstboom.

Volledig scherm
Aan Tafel Beza Solomon Maakt met bloem ethiopische pannekoeken © Remco Zwinkels

,,We gebruiken geen bestek want het is de bedoeling dat je met je handen eet. Vooraf wel even wassen’’, zegt Beza Solomon vriendelijk lachend. Op de tafel ligt een sponsachtige pannenkoek (injera, een traditioneel Ethiopisch gerecht) gemaakt van teff-meel met daarop groenten en verschillende soorten wot (stoofpot) en tsebhi (stamppot). Opvallend zijn de vele luchtopeningen. ,,Dat komt door het langdurige gisten’’, vertelt ze. ,,Meestal twee tot drie dagen.’’

Met haar rechterhand scheurt ze een stukje van de injera af en pakt van alles een beetje. ,,Smakelijk eten’’, zegt ze voordat ze een hap neemt. Licht zurig is de smaak en volgens haar is dat helemaal goed. ,,Lekker?’’ Dat is het zeker.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag