Volledig scherm
Henk Bres. © ANP

Henk Bres is woest op De Posthoorn om wegsturen: 'Ik vind het geen stijl'

De bekende Hagenaar Henk Bres is woest op het Haagse weekblad De Posthoorn. Onlangs werd hem de wacht aangezegd als columnist. De ware reden daarvoor moest hij vandaag uit de media vernemen, beweert de ras-Hagenees.

Henk Bres werd anderhalve week geleden weggestuurd bij de Posthoorn. De reden: het feit dat hij lijstduwer werd bij de PVV in Den Haag. Althans, zo was het hem verteld, zegt de ras-Hagenees. ,,Het blad wil zich niet afficheren met een bepaalde politieke kleur. Om dezelfde reden moest een andere medewerker ook vertrekken. Het is hun beleid. Ik kon dat begrijpen.’’ Via de media kwam er vandaag echter een ander verhaal naar buiten. Bres moest niet weg, omdat hij politiek actief werd, maar vanwege zijn twittergedrag.

De leiding van de krant werd door lezers gewezen op Bres’ activiteiten op Twitter. De account werd bestudeerd en er kon volgens manager Dennis Rijsbergen maar één ding worden geconcludeerd: ,,Deze manier van communiceren past niet bij onze krant.’’ Het ging met name om een tweet over ‘cancer muslims’, kankermoslims, aldus Rijsbergen. Hij had lijstduwer Bres aanvankelijk wel willen laten doorgaan als columnist als die zich van politiek zou onthouden, maar met dergelijke tweets kan De Posthoorn volgens hem toch echt niet worden geassocieerd.

Volgens Bres, die ‘al zeker 15 jaar’ columns schrijft voor de huis-aan-huiskrant ‘over alles waar ik me aan erger’, is hem dus wat anders verteld. ,,Ik heb gebeld. Ze zeiden: dat hebben we toch gezegd. Het is hun woord tegen dat van mij.’’

Niet eerlijk

Quote

Het is hun woord tegen dat van mij

Henk Bres

Bres vindt het ‘geen stijl’. ,,Ik ben zo pissig, zo boos dat ze nu ineens met een andere reden komen. Ik vind dit niet eerlijk.’’ De Posthoorn kon vanmiddag niet reageren op de uitspraken van Henk Bres. 

Bres kan zich niet herinneren de bewuste tweet geplaatst te hebben, maar ontkent het ook niet. ,,Waar ik me vooral kwaad om kan maken is dierenmishandeling. En of het nou om een Nederlander, een Jood of een Moslim gaat, dan ga ik schelden.’’ 

De ongepolijste Bres geniet landelijke bekendheid door tal van tv-optredens. Ook kwam hij in het nieuws door een pamflet tegen de vereniging Martijn, die zich sterk maakte voor acceptatie van seks tussen volwassenen en kinderen. Circa 72.000 mensen tekenden die petitie. Bres staat tiende op de Haagse PVV-lijst. Fans van Bres zijn woedend om zijn vertrek bij De Posthoorn. ,,Ik heb honderden reacties gekregen.’’ Hij blijft zijn columns publiceren op Facebook.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag